14 Mayıs 2010 Cuma

Fiş Merakı

Sabah duştan çıktım, bornoz üzerimde, oh uyanmadan rahatça giyinebileceğim derken, pıtı pıtı yanımda biten sarı lüleli bir yer mantarı...ilk iş kapının yanındaki prizi ve fişi gösterip gerekli kontrolleri yapmak! bir günaydın de be çocuğum, bir iyi sabahlar anneciğim de, yok ilk işimiz, üzerinde bornoz, kafasında havlusuyla anneyi de peşine takıp evdeki tüm prizleri teker teker kontrol etmek! Sıkıysa bir "evet annecim, priz ve fişlerimiz yerinde, çalışıyor" deme, isyan bayrakları havada...

Yaklaşık 8 aylıkken başlayıp hala devam eden bu priz ve fiş merakımızın sonu nereye varacak, bilemiyorum. Tüm sabrımızla biz takıyoruz, o çıkarıyor. Gece saat 12, Deniz, Tolga ve sinirlenmeye başlayan ben, bizim odada duvarda asılı gece lambasının fişinı tak çıkar tak çıkar tak çıkar! Patlamak üzereyim! Dün akşam ütü tahtasını istedi, verdim, salonda baş köşede ters duran ütü tahtası, üzerinde Deniz, ütü tahtasına monteli prize fişi sokup çıkarmaya çalışıyor...yeter ki tatmin ol çocuğum dedim, yeter ki bu merakını yaşa ve bitir! ev evlikten çıktı, çingen çarşısı oldu mübarek...kovalar, elektrik süpürgesi, bisikletler, ütü ve tahtası, mutfak süzgeçleri evin belli başlı dekorları nasıl olsa...bakalım bu akşam hangi priz ve fiş bizi bekliyor, göreceğiz...


5 yorum:

  1. Bence sizi kocaman bir coklu (soyle 12 falan minimum) priz ve alet edevat dukkanindan alinma, yalitilmis fis basliklari paklar. :)

    YanıtlaSil
  2. Tatlim benim, nasil guzel bir cocuksun sen. Annesi, sen de tak cikar canim, n'olmus yani? Yapacagin isi yarim saat geciktir, bu guzel cocukla yarim saat fazla gecirmek herseye degmez mi?
    not: Pratik Anne'nin fikri kurtarici olabilir cidden :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Burcu,

    Kıpırcan'ın da bu tarz merakları var mıydı?
    Sanırım erkek çocuklarında daha çok rastlanıyor böyle elektrik elektronik merağına...

    Sevgiler
    Ebru

    YanıtlaSil
  4. Selencim,

    Biz de öyle yapmaya çalışıyoruz vallaha...yapıyoruz demiyorum çünkü fazla iddialı olur, zira insan daralıyor fiş takıp çıkarmaktan :)))

    Sevgiler
    Ebru

    YanıtlaSil